Schaakproject ♟️👑🐎

In de kleuterschool worden onze kleintjes meegenomen in het magische schaakverhaal van twee koningen. Als levende pionnen ervaren ze de betekenis van koningen, lopers en torens in een wereld die hen boeit en hun verbeelding prikkelt. Het schaakspel wordt zo op een speelse en interactieve manier geïntroduceerd, waardoor de kleuters niet alleen leren over de stukken, maar ook over samenwerking en strategisch denken.

Vanaf het eerste leerjaar worden de leerlingen verder geleid in het schaakavontuur, waarbij ze niet alleen kennismaken met de koning, loper en toren, maar ook met de andere stukken op het schaakbord. Deze geleidelijke aanpak zorgt ervoor dat elk kind in zijn eigen tempo kan groeien en zich ontwikkelen in het schaakspel.

Het schaakproject beperkt zich niet tot de klaslokalen, maar strekt zich uit tot de speelplaats. Hier krijgen de kinderen de kans om hun schaakvaardigheden toe te passen in een ontspannen en informele omgeving. Dit stimuleert niet alleen het spelplezier, maar ook de sociale interactie tussen leerlingen van verschillende leeftijden.

Wij geloven dat het schaakspel niet alleen een spel is, maar nog veel andere vaardigheden aanleert, waaronder het ontwikkelen van concentratie, probleemoplossend vermogen en strategisch denken.

Dank aan alle betrokkenen, ouders, leerlingen en leerkrachten, voor het enthousiasme en de ondersteuning van dit schaakproject. Samen bouwen we aan een educatieve reis vol spel, leren en groei voor al onze leerlingen.

vrijdag 8 december 2023

Foto's